Nátierka z tuniaka

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme tuniaka, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu a soľ. Dobre spolu vyšľaháme.

Nátierka z plesňového syra

Plesňový syr postruháme, pridáme do vyšľahaného masla a rozriedime vlažným mliekom. Vyšľaháme do peny.

Nátierka tvarohová s kôprom

Maslo, mäkký tvaroh,vlažné mlieko a očistenú, na jemno nakrájanú cibuľu vymiešame. Dochutíme soľou a nasekaným kôprom.

Nátierka šošovicová s jogurtom

Uvarenú šošovicu rozmixujeme, vymiešame maslo s jogurtom, pridáme šošovicu, na jemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ a dobre premiešame.

Nátierka oškvarková

Čerstvé oškvarky zomelieme spolu s cibuľou, pridáme maslo, soľ, horčicu. Všetko spolu vyšľaháme a posypeme nakrájanou pažítkou.

Nátierka liptovská

Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno nakrájanú cibuľu. Posypeme pažítkou. Dochutíme soľou.

Nátierka drožďová s mrkvou

Na jemno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme droždie, opražíme. Uvaríme vajcia, očistíme, postrúhame. Maslo vymiešame so soľou, pridáme opražené vychladnuté droždie, na jemno postrúhanú mrkvu a postrúhané vajcia. Všetko spolu vyšľaháme.

Nátierka avokádová

Maslo vyšľaháme,pridáme mäkký tvaroh, očistené postrúhané avokádo, na jemno postrúhanú cibuľu a kečup. Dochutíme soľou.